Gullit houdt zijn hart vast voor Ten Hag: Al die oud-spelers zitten in de studio

Gullit houdt zijn hart vast voor Ten Hag: "Al die oud-spelers zitten in de studio"

09-04-2022 14:30
40

Ruud Gullit verwacht een loodzware klus voor Erik ten Hag bij Manchester United, mocht hij daadwerkelijk instappen. Gullit spreekt uit ervaring: hij was zelf manager van Chelsea.

Ten Hag is de topkandidaat om vanaf aankomende zomer het stokje over te nemen op Old Trafford. Of het de juiste keuze is? "Dat moet blijken. Zij willen het voetbal dat hij speelt ook graag spelen, maar het wordt echt een verschrikkelijke job", zegt Gullit bij Ziggo Sport.

"Al die oud-spelers zitten in de studio: de Neville's, Ferdinand, Scholes.. Er staat constant druk op het elftal, dat valt al niet mee. Veel goede spelers zitten al bij andere clubs, wat ga je dan doen? Dan moet je diep in de buidel tasten. Alle clubs zijn daar de weg kwijt. Het is raar dat je een tijdelijke coach aanstelt die straks ook nog meebepaalt in de keuze voor een nieuwe trainer. Hij wordt nu consultant, dat is toch raar?", doelt Gullit op Ralf Rangnick, die na dit seizoen op de achtergrond actief zal zijn.

Manchester United is niet meer de Europese grootmacht van weleer. "Het komt uit een periode waarin het alles kon kopen en de macht had, dat is nu gewoon klaar. Weet wat je te wachten staat, het is een enorme klus. Hij moet er ook de tijd voor krijgen, maar ik weet niet of je bij Manchester United de tijd krijgt. De oud-voetballers zijn continu aan het harken, je krijgt het continu op je boterham en daar moet je tegen kunnen. Ik zou het leuk vinden als een Nederlandse trainer succes heeft, want het gaat in Europa niet zo best. We doen iets niet goed", zegt Gullit.

"Je moet de cultuur en het Engelse voetbal begrijpen. Daarom las je vaak de naam van Pochettino, maar dat vind ik een rare keuze. De man heeft nergens iets gewonnen. Je kunt beter een lucky coach hebben in plaats van eentje met pech."