Rangnick boos: 'Zal nieuwe manager voor groep staan, mag geen effect hebben'

Rangnick boos: 'Zal nieuwe manager voor groep staan, mag geen effect hebben'

09-04-2022 16:06
7

Manchester United verloor zaterdagmiddag teleurstellend op bezoek bij degradatiekandidaat Everton. Dat het rond de club de afgelopen tijd gonst van de geruchten over de mogelijke nieuwe manager, haalt Ralf Rangnick niet als excuus aan. Hij is niet tevreden met zijn spelers.

"Als je geen doelpunt maakt in 95 minuten, dan moet je wel teleurgesteld zijn", vertelt de Duitse manager na de wedstrijd in gesprek met BT Sport. "We begonnen goed, hadden de controle. Toen kregen we een doelpunt tegen en daarna verloren we onze beheersing. We hadden zelf het eerste doelpunt moeten maken. We hebben ons leven niet makkelijker gemaakt."

Dat de namen van een mogelijke nieuwe manager - Erik ten Hag zou topkandidaat zijn - rond de club hangen, mag volgens Rangnick geen effect hebben op het spel van de ploeg. "Het mag geen excuus zijn, voor niemand bij de club. We zijn Manchester United, hebben veel internationals. We mogen niet afgeleid worden door verhalen van buitenaf. Er zal volgend seizoen een nieuwe manager voor de groep staan. Of die nu, over tien dagen, veertien dagen of twintig dagen wordt gepresenteerd... Dat mag geen effect hebben op de wedstrijd."