'Vervelende voor Van de Beek is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen'

'Vervelende voor Van de Beek is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen'

09-04-2022 17:09
49

Ruud Gullit ziet dat Donny van de Beek totaal niet uit de verf komt in Engeland. De analist geeft bij Ziggo Sport aan dat Van de Beek net als Davy Klaassen een verkeerde keuze heeft gemaakt.

"Je ziet het, in de posities waar hij komt... Hij gaat de bal halen. Daar moet je hem niet hebben", is Gullit duidelijk over het spel van Van de Beek bij Everton. "Het vervelende voor Donny is: hij heeft dezelfde fout gemaakt als Klaassen. Hij is bij een team gaan spelen dat geen aanvallend voetbal speelt. Dan heb je helemaal niets aan ze."

Waar Klaassen in een wat meer verdedigende rol uiteindelijk indruk begon te maken bij Werder Bremen, daar is dat Van de Beek vooralsnog niet gelukt in Engeland. "Klaassen heeft zich een beetje weten aan te passen aan het spel in Duitsland, hij is toen verdedigende middenvelder geworden. Maar dat is niet zijn kwaliteit, dat zie je bij het Nederlands elftal ook", vervolgt Gullit. "Dat geldt ook voor Donny. Ze zijn afhankelijk van het team. Ik vind het een stomme keuze."

Van de Beek heeft volgens Gullit het geluk dat Ten Hag komend seizoen mogelijk voor de groep staat bij Manchester United. "Dan heb je misschien nog wel kans, ja. Ten Hag kent hem goed. Maar dan moet je wel dat voetbal kunnen spelen..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie