FC Twente breekt NEC na rode kaart en komt op gelijke hoogte met Feyenoord

09-04-2022 22:58
62

FC Twente heeft zaterdag een tiental van NEC op de knieën gedwongen. Na een rode kaart voor Ali Akman trokken de Tukkers met 0-2 aan het langste eind door goals van Virgil Misidjan en Dimitrios Limnios.

In De Goffert waren voor het eerst weer bezoekende fans welkom, nadat op 17 oktober in de Gelderse derby een deel van de uittribune instortte. De Twente-aanhang zag dat Daan Rots al snel uitviel met een blessure, maar ook hoe Michel Vlap dicht bij de openingstreffer was. Na 26 minuten belandde de bal met wat geluk voor de voeten van de aanvallende middenvelder, die onzorgvuldig met de grote kans omsprong.

Het was een spaarzaam hoogtepunt in de eerste helft, waarin beide teams slechts één keer op doel schoten. Na de pauze brak Ali Akman de wedstrijd onbedoeld open. De aanvaller ging met zijn noppen hard op de enkel van zijn tegenstander staan. Arbiter Dennis Higler gaf in eerste instantie geel, maar op advies van de VAR bekeek hij de beelden nog eens en trok hij de rode kaart.

Met tien man hield NEC niet lang stand. Misidjan brak na 65 minuten de ban met een uithaal. Tien minuten later viel de bevrijdende tweede treffer toen Limnios raak kopte. Twente komt daarmee op gelijke hoogte met nummer drie Feyenoord, dat nog wel moet spelen dit weekeinde. NEC staat tiende.