Real op titelkoers, De Ligt scoort voor Juve, Neymar en Mbappé de sterren bij PSG

Real op titelkoers, De Ligt scoort voor Juve, Neymar en Mbappé de sterren bij PSG

09-04-2022 23:00
12

Juventus won mede dankzij een goal van Matthijs de Ligt met de hakken over de sloot bij laagvlieger Cagliari. Paris Saint-Germain, met uitblinkers Kylian Mbappé en Neymar, haalde uit tegen Clermont Foot.

Real Madrid - Getafe 2-0
Real Madrid is hard op weg richting de Spaanse titel door een eenvoudige zege op Getafe. Bij de Koninklijke kregen Luka Modric en Toni Kroos rust, maar Karim Benzema was wel gewoon van de partij. Dit keer stal echter niet de Fransman, maar Vinícius Júnior de show met een bijzonder fraaie assist. De Braziliaanse dribbelaar bediende Casemiro met een puntgave voorzet en zijn landgenoot kopte raak.

Wedden

Meer odds

Tot dan toe had het verdedigende Getafe zich af en toe nog laten zien met een uitbraak, maar in de tweede helft controleerde Real. Lucas Vázquez besliste het duel na 68 minuten door de bal in de hoek te schuiven. Daardoor staat Real weer twaalf punten voor op naaste belager Sevilla. Dinsdag wacht alweer de return tegen Chelsea, na de 1-3 zege op Stamford Bridge.

Cagliari - Juventus 1-2
Juventus kon zich geen nieuwe misstap veroorloven na de nederlaag in de Serie A-topper tegen Internazionale van vorige week. De Oude Dame keek echter al snel tegen een achterstand aan op Sardinië. Op aangeven van ex-Ajacied Razvan Marin opende João Pedro de score voor Cagliari. Juve moest daardoor in de achtervolging, maar zag een goal van Adrien Rabiot worden afgekeurd vanwege hands. Kort voor rust had De Ligt meer gelukt. De Oranje-verdediger kopte raak uit een hoekschop.

In de tweede helft voerde Juventus de druk op, maar Cagliari hield lange tijd stand. Pas een kwartier voor tijd bewees Dusan Vlahovic andermaal zijn waarde voor de ploeg van coach Massimiliano Allegri, die daardoor enigszins in het spoor blijft van de top-drie.

Clermont Foot - Paris Saint-Germain 1-6
Neymar ligt onder vuur bij de achterban en de Qatarese eigenaar van Paris Saint-Germain, maar na zijn hoofdrol tegen Lorient was hij zaterdag ook tegen Clermont belangrijk. De Braziliaan maakte een hattrick en verzorgde een assist. Ook Kylian Mbappé scoorde drie keer, waardoor Clermont op eigen veld een flink pak slaag kreeg.