Onana in mindere doen: 'Het lijkt allemaal wat minder beweeglijk'

Onana in mindere doen: 'Het lijkt allemaal wat minder beweeglijk'

10-04-2022 08:32 Laatste update: 09:35
42

Kees Kwakman ziet dat Andre Onana nog niet in dezelfde vorm verkeert als vorig seizoen. Ajax incasseert sinds de blessure van Remko Pasveer veel meer tegendoelpunten en het ziet er allemaal nog wat stroef uit volgens de analist. 

In de voorbeschouwing van het duel tussen Ajax en Sparta spreekt Kwakman bij ESPN over de terugkomst van Onana. "Als je zo lang niet hebt gekeept... hij heeft een paar wedstrijden in de Afrika Cup gekeept, maar daar was hij ook niet overtuigend", stelt Kwakman. "Tot nu toe overtuigt hij niet. Het lijkt allemaal wat minder beweeglijk, bij die goal tegen Groningen ook, waar hij helemaal niet van de grond kwam."

"Hij had ook wel een beetje pech. In de wedstrijd tegen Go Ahead werd die bal van richting veranderd en ging hij erin. Hij kreeg meteen twee goals tegen." Tijdens de analyse van Kwakman worden beelden van Onana getoond tijdens de warming-up en gaat de doelman de fout in bij een schot. "Hier weer! De beelden zeggen genoeg", grapt Kwakman. 

Onana wist in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam ook niet te overtuigen. De Kameroener leverde zomaar de bal in bij Sparta en leidde zo de 0-1 in van Joeri de Kamps, die fantastisch uithaalde. Uiteindelijk won Ajax in eigen huis met 2-1.