Van Beek: 'Mensen vinden het leuk als het misgaat, kan ik naast me neerleggen'

Van Beek: 'Mensen vinden het leuk als het misgaat, kan ik naast me neerleggen'

10-04-2022 15:14
16

Sven van Beek heeft in de Eredivisie naam gemaakt met zijn eigen doelpunten, maar wist zondagmiddag tijdens sc Heerenveen-FC Groningen weer eens het goede doel te vinden. Dat was hem voor het laatst gelukt in het voorjaar van 2016, in zijn Feyenoord-tijd.

Dat feitje kwam na afloop ter sprake in gesprek met ESPN. "Wanneer mijn laatste was? Dat is een goede…", aldus de lachende verdediger, die zondag tegen FC Groningen dus weer eens scoorde, met het hoofd. "Mooi, belangrijk doelpunt. Dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld, daar was ik wel blij mee."

Dat het steeds weer groot nieuws is als hij een eigen doelpunt maakt, doet Van Beek echter niet veel. "Je weet het, mensen vinden het altijd leuk als het misgaat. Maar ik moet zeggen, ik kan het aardig naast me neerleggen. Ik voetbal nu al een aantal jaren op het hoogste niveau (bij Feyenoord, Willem II en Heerenveen, red.) en daar ben ik trots op. Mensen mogen vinden wat ze willen vinden, maar ik heb vorig jaar bij Willem II laten zien dat ik een vaste waarde ben en dat heb ik ook hier laten zien, denk ik. Ik weet wat ik kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s