Zakelijk PSV wint van RKC Waalwijk en voert druk op koploper Ajax weer op

10-04-2022 16:28
118

PSV behoudt de druk op Ajax met een 2-0 overwinning op RKC Waalwijk. Op de Eindhovense zege valt weinig aan te merken.

Met de wedstrijd tegen Leicester City van donderdag nog in de benen startte PSV de jacht op koploper Ajax. Dat deed het met een flink aantal wijzigingen: trainer Roger Schmidt gaf basisspelers Eran Zahavi, Cody Gakpo, Noni Madueke en Ibrahim Sangaré rust.

De nieuwelingen hadden aanvankelijk moeite om hun stempel te drukken in de eerste helft, ook omdat RKC de defensie gesloten hield met een 5-3-2-opstelling. Nadat het beter ging lopen bij PSV en het een paar keer op de deur rammelde, volgde vlak voor rust het openingsdoelpunt. RKC-doelman Etiënne Vaessen kon zijn doel 38 minuten schoonhouden, maar had geen antwoord op de inzet van Joey Veerman: 1-0. Voor de middenvelder is het alweer zijn zesde goal voor PSV.

Al vroeg in de tweede helft ontsnapte PSV aan de gelijkmaker van RKC. Dat was voor Schmidt het signaal om iets te veranderen en dat deed hij ook door Gakpo, Sangaré en Madueke in te brengen. Kort daarna leek Jordan Teze de wedstrijd te beslissen. De rechtsback kwam op en vuurde de 2-0 achter Vaessen, zijn eerste in dienst van PSV.

Helemaal uit de zorgen was PSV echter niet. Michiel Kramer hielp een grote kans om zeep en Jens Odgaard zag een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef in Eindhoven. RKC zette nog een paar keer aan, maar kreeg PSV niet op de knieën. En dus is het verschil tussen PSV en Ajax weer vier punten, RKC blijft op de veertiende plaats staan.