Bos houdt ziek, zwak en misselijk Cambuur in de race, Vitesse wint alsnog

10-04-2022 16:23
33

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen het zieke, zwakke en misselijke SC Cambuur met het minimale verschil gewonnen. De gasten kregen te maken met een griepgolf en het was even onzeker of de wedstrijd door kon gaan: dat was uiteindelijk wel het geval, maar Cambuur kon geen vuist maken in Arnhem.

Eén minuut na aanvang dreigde het al helemaal mis te gaan voor de gasten: Loïs Openda werd in de zestien meter onderuit geduwd door Alex Bangura en arbiter Edwin van de Graaf wees naar de stip. De VAR greep echter in en constateerde buitenspel in de daaraan voorafgaande aanval, waardoor Cambuur alsnog met de schrik vrijkwam.

Het spel bleef zich echter vrijwel volledig op de helft van Cambuur afspelen. Dankzij Pieter Bos leek de ploeg van Dennis Haar schadevrij de rust te halen: Openda, Eli Dasa, Jaco Rasmussen én Daan Huisman stuitten op de sluitpost. Op slag van rust moest Bos echter alsnog capituleren, toen Openda werd vrijgespeeld door Matús Bero: 1-0. In de laatste minuut van de eerste helft was het even schrikken voor Vitesse, toen keeper Jeroen Houwen – onder druk van Roberts Uldrikis – tegen teamgenoot Danilho Doekhi op botste.

Houwen kwam na rust niet meer terug en Markus Schubert verving zijn ongelukkige collega. Vitesse ging op zoek naar de definitieve beslissing en kreeg via Huisman en Sondre Tronstad zijn grootste kansen, maar Bos bleek andermaal een sta-in-de-weg. Cambuur bleef in de race en leek via Uldrikis zelfs op 1-1 te komen, maar de Let stond buitenspel. De bal viel niet meer goed voor de gasten en Vitesse trok de magere overwinning over de streep.

De Arnhemmers springen weer over FC Utrecht heen naar plek zes en kunnen zich opmaken voor de blessuretijd van het gestaakte duel met Sparta, ter voorbereiding op de play-offs om Europees voetbal. Cambuur blijft kwakkelen in 2022, staat twaalfde, krijgt in de volgende speelronde PSV op bezoek en dreigt een prima seizoen op kleurloze wijze af te sluiten.