'Ten Hag wil garanties van Manchester United en kan ook naar grote Duitse club'

'Ten Hag wil garanties van Manchester United en kan ook naar grote Duitse club'

10-04-2022 16:52 Laatste update: 19:05
42

Het is allesbehalve een uitgemaakte zaak dat Erik ten Hag de nieuwe manager van Manchester United wordt. Volgens Fabrizio Romano en The Times wil de Ajax-trainer garanties voor hij instapt op Old Trafford. Mocht Ten Hag niet zijn jawoord geven, dan zou hij volgend seizoen zomaar in de Bundesliga kunnen werken.

Wat vast staat is dat Ten Hag de topkandidaat is om het na dit seizoen over te nemen bij Manchester United. Maar voor het zover is, moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over beleid en strategie. Ten Hag heeft indruk gemaakt op de Engelse clubleiding, maar wil garanties voor hij instapt.

Kwaliteitskrant The Times schrijft dat Ten Hag het 'profiel' van de United-selectie wil veranderen en vooral jonge spelers in wil passen met snelheid, energie en een passie voor drukzetten. Hij heeft daarom gevraagd naar de plannen met de oudere spelers als Juan Mata en Edinson Cavani, wiens contracten aflopen, terwijl Cristiano Ronaldo, Nemanja Matic, Phil Jones en David De Gea na dit seizoen nog één jaar vastliggen.

Mocht Manchester United niet met de eisen van Ten Hag akkoord kunnen of willen gaan, dan bestaat de kans dat de Tukker een aanbieding van een grote Duitse club accepteert. Om welke club het gaat, wordt uit het bericht van The Times niet duidelijk, maar Ten Hag heeft meer ijzers in het vuur, terwijl ook een langer verblijf bij Ajax niet uitgesloten is.

Ten Hag houdt ondertussen de kaken stijf op elkaar als het over Manchester United gaat. ESPN vroeg hem zaterdagavond naar de verhalen, maar Ten Hag wilde alleen over de wedstrijd praten en dreigde naar binnen te gaan als het over andere zaken zou gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie