Na PSV wint ook Leicester generale, Weghorst op Championship-koers, verlies Napoli

10-04-2022 17:00
2

Niet alleen PSV, ook Leicester City heeft zijn generale repetitie voor het Conference League-duel van donderdag gewonnen. The Foxes hielden thuis Crystal Palace af en staan veilig in de middenmoot van de Premier League.

Leicester City-Crystal Palace 2-1
De ploeg van Brendan Rodgers maakte in de slotfase van de eerste helft het verschil. Vijf minuten voor rust schoof Ademola Lookman de 1-0 binnen, Kiernan Dewsbury-Hall krulde niet veel later de 2-0 in hetzelfde doel. Na een uur spelen kwam Crystal Palace na een curieus penalty moment terug in de wedstrijd. Wilfried Zaha stuitte vanaf elf meter op Kasper Schmeichel, mocht zijn penalty overnemen, miste opnieuw, maar zorgde in de nastoot alsnog voor 2-1. Verder kwamen The Eagles echter niet.

Norwich City-Burnley 2-0
Het Burnley van Wout Weghorst heeft ondertussen twee tikken achter elkaar moeten incasseren en koerst af op degradatie: zaterdag verraste concurrent Everton tegen Manchester United, zondag verloor het zelf van hekkensluiter Norwich City. Pierre Lees-Melou schoot al vroeg met een gelukje de 1-0 winnen, Maxwel Cornet miste de gouden kans op 1-1, Teemu Pukki besliste de wedstrijd vijf minuten voor tijd. Tim Krul hield de nul en keepte negentig minuten, Weghorst werd na een klein uur gewisseld.

Napoli-Fiorentina 2-3
De three horse race in de Serie A lijkt een strijd tussen de Milanese topclubs te worden: Napoli heeft zich zondagmiddag in eigen huis laten verrassen door Fiorentina en dreigt af te haken in de titelrace. Dries Mertens maakte de openingstreffer van Nicolás González nog ongedaan, maar Fiorentina sloeg na rust dubbel zo hard terug: Jonathan Ikoné zorgde met een tegendraadse schuiver voor 1-2, Arthur Cabral krulde de 1-3 binnen. De aansluitingstreffer van Victor Osimhen kwam te laat en koploper AC Milan kan Napoli op vier punten zetten als het van Torino wint. Nummer twee Internazionale staat op gelijke hoogte, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.