'Ik voel me goed, denk dat ik uiteindelijk ook nog belangrijk voor PSV kan zijn'

'Ik voel me goed, denk dat ik uiteindelijk ook nog belangrijk voor PSV kan zijn'

10 april - 17:18
37

Marco van Ginkel speelde zondagmiddag tegen RKC Waalwijk weer eens in de basis bij PSV, dat in aanloop naar de Conference League-return tegen Leicester City een aantal vaste waarden rust gaf. De PSV-captain is in de loop van het seizoen zijn basisplek kwijtgeraakt en kreeg na afloop vragen over zijn sportieve toekomst.

Van Ginkel is na jaren van fysieke tegenslag eindelijk weer aan een volledig seizoen bezig, maar is op de bank beland. ESPN-analist Kees Kwakman was benieuwd naar de sportieve toekomst van de 29-jarige middenvelder, die deze vraag echter ontweek. "Daar ben ik nu niet per se mee bezig, ik concentreer me nog gewoon op dit seizoen. We hebben dit seizoen nog hele belangrijke wedstrijden en belangrijke prijzen die we kunnen pakken", doelt hij op de wedstrijd tegen Leicester City en de bekerfinale tegen Ajax. "En dan gaan we daarna wel kijken."

De achtvoudig Oranje-international heeft na dit seizoen nog één contractjaar te gaan in Eindhoven. "Ik voel me wel goed en ik denk dat ik uiteindelijk ook nog heel belangrijk voor PSV kan zijn", klinkt het. "Of ik nu niet nadenk over mijn toekomst? Natuurlijk, maar dat is nu niet relevant."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s