'Hoofdpijndossier: PSV raakt Madueke vlak voor belangrijk tweeluik opnieuw kwijt'

'Hoofdpijndossier: PSV raakt Madueke vlak voor belangrijk tweeluik opnieuw kwijt'

10-04-2022 17:29
99

PSV kan de schade opmeten, na de regelmatige thuiszege op RKC Waalwijk en de belangrijke wedstrijden tegen Leicester City en Ajax in het verschiet. Noni Madueke dreigt in aanloop naar dat tweeluik alweer af te haken.

De Engelse buitenspeler was één van de zes basisspelers die rust kregen, maar viel tegen RKC alsnog in tijdens de slotfase. Madueke kwam zijn invalbeurt echter niet schadevrij door: volgens het Eindhovens Dagblad heeft hij een spierblessure en staat zijn deelname aan de Conference League-return en de bekerfinale op de tocht. Het is alweer de vijfde keer dit seizoen dat Madueke vanwege dergelijke klachten afhaakt.

Philipp Max en Ritsu Doan ontbraken zondag vanwege ziekte, maar worden donderdag weer terug in de wedstrijdselectie verwacht. Dat geldt ook voor Olivier Boscagli, al kwam de Monegask ook niet ongeschonden uit de strijd tegen RKC. Sleutelspelers als Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo hebben krachten kunnen sparen, terwijl Mario Götze helemaal niet in actie kwam.

PSV speelde donderdag met 0-0 gelijk in Leicester en speelt zeven dagen later de returnwedstrijd in eigen huis. Zondag wacht de vierde krachtmeting met Ajax dit seizoen: in De Kuip wordt om 18.00 uur afgetrapt.