Schmidt schenkt klare wijn over Drommel: 'Een duidelijke situatie'

Schmidt schenkt klare wijn over Drommel: 'Een duidelijke situatie'

10-04-2022 20:40
53

PSV-trainer Roger Schmidt is niet van plan om dit seizoen nog een keer van doelman te wisselen. De kans is groot dat Yvon Mvogo het seizoen onder de lat afmaakt. Dat is slecht nieuws voor Joël Drommel.

Drommel heeft zijn krediet verspeeld in de wedstrijd tegen FC Twente en heeft voor de tweede keer dit seizoen plaats moeten maken voor Mvogo. Het lijkt erop dat de Zwitser mag blijven staan, mits hij geen gekke dingen doet.

"Ik ga niet elke week de keeper wisselen, het is nu aan Yvon om het te laten zien. Hij krijgt alle steun en als hij zo goed speelt als de laatste twee wedstrijden, zijn de kansen voor Joël niet zo heel groot om weer aan spelen toe te komen. Dat is profvoetbal. We hebben erover gepraat, het is een heel duidelijke situatie", zegt Schmidt, geciteerd door Voetbal International.

Drommel lijkt de rest van het seizoen op de bank te zitten. "Hij is teleurgesteld, maar hij accepteert mijn beslissing. Ik heb het geprobeerd uit te leggen, hij kon het volgen. Ik denk dat hij ook veel steun heeft gevoeld toen hij speelde. Het is onderdeel van het voetbal dat je niet altijd in de basis start. Desondanks ben je belangrijk", zegt Schmidt.