Van Hanegem duidelijk over Onana-kritiek: 'Volste recht om dat te zeggen'

Van Hanegem duidelijk over Onana-kritiek: 'Volste recht om dat te zeggen'

10 april - 22:10
110

Willem van Hanegem snapt niet dat de Ajax-fans boos zijn op Andre Onana, omdat hij na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam niet mee wilde juichen. De Kromme is echter niet te spreken over de prestaties van de Kameroense doelman.

Van Hanegem stelt dat Onana bij Ajax 'ooit één van de beste doelmannen van de wereld was'. 'Maar daar is weinig meer van over', schrijft de Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Onana wordt bekritiseerd door veel Ajax-fans en de goalie weigerde de overwinning op Sparta te vieren met de Amsterdamse aanhang. 'Dat mensen boos zijn dat hij niet wil mee juichen na afloop voor dat volle vak, daar heb ik niets mee', is Van Hanegem duidelijk.

'Al dat gejuich na afloop, al die highfives als ze worden gewisseld, al die scrums voor de wedstrijd, het is allemaal zo vreselijk nagemaakt', vervolgt de voormalig Oranje-international. 'Onana heeft het volste recht om na afloop te zeggen dat het hem helemaal niet interesseert wat het publiek doet. Maar het publiek mag ook best af en toe afkeuring laten blijken, toch? Laat dat toch allemaal gaan.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!