Telegraaf: RB Leipzig of Man United voor Ten Hag, 'onbegrijpelijke' actie Ajax

Telegraaf: RB Leipzig of Man United voor Ten Hag, 'onbegrijpelijke' actie Ajax

11-04-2022 07:02 Laatste update: 09:25
103

Erik ten Hag kan kiezen tussen Manchester United en RB Leipzig. Dat meldt De Telegraaf maandag in navolging van het Algemeen Dagblad, Engelse en Duitse media. Volgens de ochtendkrant wil Leipzig 'ver gaan' voor de Ajax-trainer.

Ten Hag heeft een gelimiteerde afkoopsom van ruim twee miljoen euro en RB Leipzig zou bereid zijn die te betalen. Volgens De Telegraaf heeft de 52-jarige trainer uit grensdorp Haaksbergen na het eerste gesprek met de Duitsers een 'uitstekende, meerjarige aanbieding' ontvangen.

De strijd ligt daardoor weer helemaal open, klinkt het: Manchester United leek met Ten Hag aan de haal te gaan, maar moet nu zien af te rekenen met RB Leipzig. De Duitsers willen met een nieuwe trainer de Bundesliga-hegemonie van Bayern München, dat weer afkoerst op de landstitel, doorbreken.

'Ajax jaagt Ten Hag weg'
Valentijn Driessen van De Telegraaf meldt dat Ajax 'eindelijk serieus' met Ten Hag in gesprek is over een langer verblijf. Veel te laat, stelt hij. De Amsterdammers jagen volgens hem Ten Hag weg. 'Ajax heeft tot een week geleden de signalen van de hoofdtrainer dat hij serieus geïnteresseerd is om voor de derde keer een nieuw Ajax op te bouwen na 2019 en 2022 genegeerd', aldus Driessen.

'Onbegrijpelijk, omdat de club weet dat Ten Hag een loyale hoofdtrainer is, die de mores van de club kent, een prijswinnend elftal kan boetseren en weet hoe te overwinteren in de Champions League. Met specifiek Ajax-voetbal', schrijft hij. 'Een kwalijke zaak, want door deze apathische houding bekruipt Ten Hag steeds meer het gevoel dat Ajax niet geïnteresseerd is alles opzij te zetten om hem langer in de Johan Cruijff ArenA te houden.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie