Schmidt prijst twee wisselspelers bij PSV: 'Ze staan klaar als je ze nodig hebt'

Schmidt prijst twee wisselspelers bij PSV: 'Ze staan klaar als je ze nodig hebt'

11 april - 07:11
25

Roger Schmidt prijst PSV'ers Bruma en Marco van Ginkel wegens hun mentaliteit en voorbeeldfunctie binnen de selectie. Het tweetal zit dit seizoen meer op de bank dan dat ze spelen, maar volgens de Duitse oefenmeester staan ze er wanneer het moet. 

Tegen RKC Waalwijk (2-0) voerde Schmidt zes wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van het duel met Leicester City (0-0). De Duitser wil in aanloop naar de return tegen de Engelsen als ook in aanloop naar de bekerfinale iedereen zo fit mogelijk hebben. "Dan hebben we de perfecte teamspirit nodig. We kunnen het niet alleen met kwaliteit en tactiek, als je het meer wil dan andere teams heb je misschien de kans om prijzen te winnen", aldus Schmidt op het persmoment na de wedstrijd tegen de Waalwijkers.

"Marco is een heel goed voorbeeld", vervolgt hij. "Hij is onze aanvoerder, maar heeft ook niet heel veel gespeeld. Maar hij zorgt altijd overal voor en is altijd positief. Deze spelers zijn klaar als je ze nodig hebt en vandaag hebben ze dat wederom laten zien." Met 'ze' doelt Schmidt ook op Bruma, die onder hem weer is opgebloeid in Eindhoven na een verhuurperiode aan Olympiakos.

"Bruma speelt een goed seizoen. Hij heeft al veel goede wedstrijden gespeeld op een goed niveau, we kunnen altijd op hem rekenen", laat Schmidt zich lovend uit. "Bruma speelt nu drie jaar bij PSV en is niet altijd een basisspeler geweest. Hij heeft moeilijke periodes gehad, maar op dit moment is hij een heel belangrijke speler voor ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s