Onana maakt zich onmogelijk bij Ajax: 'Het is verpest, trainer moet ingrijpen'

Onana maakt zich onmogelijk bij Ajax: 'Het is verpest, trainer moet ingrijpen'

11-04-2022 07:28
55

Het spel en gedrag van Andre Onana houdt de gemoederen bezig, ook bij Studio Voetbal. Het wordt volgens de analisten steeds lastiger voor Ajax-trainer Erik ten Hag om vast te houden aan de Kameroense doelman, die aan het einde van het seizoen zal vertrekken.

"Sinds Onana op doel staat, is er onrust", constateert Theo Janssen, oud-speler van onder meer Ajax, in het praatprogramma van de NOS. Onana ging in de eerste helft van het thuisduel met Sparta (2-1) opnieuw in de fout. "Hij is zo onzeker dat hij ervoor zorgt dat de achterste linie onzekerder wordt."

Na afloop toonde Onana zich voor de ESPN-camera schuldbewust, maar beet hij ook scherp van zich af. "De mensen kunnen over me zingen, huilen of wat dan ook. Maar I don't give a shit." "Tegen het arrogante aan", zegt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg over het interview.

Kort daarvoor baarde het gedrag van Onana al zorgen, omdat hij tot ergernis van onder meer Davy Klaassen geen aanstalten maakte om het publiek in de Johan Cruijff Arena te bedanken. "De trainer moet ingrijpen", reageert Ibrahim Afellay. "Die moet tegen Onana zeggen: iedereen wil dat ik jou niet opstel, maar ik geef je vertrouwen en dan moet je je niet zo gedragen."

"Er is te veel gebeurd. De relatie tussen Ajax en Onana is verpest", voegt Stekelenburg eraan toe. Pierre van Hooijdonk vindt dat Ajax ook schuldig is. "Die hebben hem weer op doel gezet. Ik had hem niet meer bij de selectie gehaald in januari." De oud-spits begrijpt Onana ergens wel. "Hij wordt uitgefloten. Er is geen band meer. Het is een zakelijke relatie. Hij drijft steeds verder af van zijn club."