Spaanse media eensgezind: 'verlosser' Luuk de Jong kan Barça titel bezorgen

11-04-2022 07:36
40

Tien punten pakte Luuk de Jong hoogstpersoonlijk al voor FC Barcelona. Zijn winnende treffer tegen Levante (2-3) in de blessuretijd leverde de Catalanen een nieuwe overwinning op. Dit schrijven de Spaanse media over de Nederlandse supersub.

De Jong kwam in minuut 84 pas in de ploeg voor Pierre-Emerick Aubameyang, maar krijgt desondanks een 8 van SPORT. 'Besluitvol', noemt het medium het optreden van de spits. 'Zijn hoofd is een juweel. Jordi Alba zette voor en Luuk knikte de bal tegen de onderkant van het net.'

Ook AS is lyrisch over de opnieuw gouden invalbeurt van De Jong. 'Hij is op weg om de nieuwe Blaugrana Henrik Larsson te worden. Een speler die in het team het label redder in nood krijgt als er problemen zijn', oordeelt de krant. Hoewel het gat tot koploper Real Madrid nog acht punten bedraagt, denkt AS niet dat de titelstrijd al beslist is. 'Zijn buitengewone kopgoal zou Barcelona de titel kunnen opleveren.'

Marca noemt De Jong terecht 'een goaltjesdief'. 'Hij viel de eerste paal aan en was zijn tegenstander te sterk af. Zijn doelpunt is goud waard voor Barça.' Een oordeel met dezelfde strekking velt El Desmarque, dat De Jong beoordeelt met een 8 en de stempel van 'opnieuw verlosser' geeft. 'Zijn kopgoal in minuut 92 bezorgde Barcelona een nieuwe overwinning. De Jong laat zien dat hij veel kan bijdragen aan het team.'