Kanttekening bij Nelson-optreden: 'Ziet er niet uit als een doelpuntenmaker'

Kanttekening bij Nelson-optreden: 'Ziet er niet uit als een doelpuntenmaker'

11-04-2022 08:04 Laatste update: 09:44
23

Reiss Nelson was tegen Heracles Almelo (1-4) met een doelpunt en twee assists bepalend voor Feyenoord, maar bij Studio Voetbal blijft een hosannastemming rondom de Engelsman uit. Theo Janssen denkt dat de huurling van Arsenal op den duur uit de basis wordt verdreven. 

"Ik vond hem aardig spelen", oordeelt Theo Janssen bij het programma van de NOS. "Ik vind dat hij simpel speelt, heel veel de combinatie zoekt en rustig is aan de bal. Daarnaast is hij redelijk goed in de passing. Een prima speler, eigenlijk." Pierre van Hooijdonk interrumpeert Janssen en wijst op het aantal treffers van Nelson. "Hij maakt vandaag (zondag, red.) pas zijn eerste goal in de Eredivisie. Hij ziet er niet uit als een doelpuntenmaker."

Janssen twijfelt of Arne Slot de 22-jarige Engelsman wel op de juiste positie posteert. "Ik ken zijn voorgeschiedenis niet, maar ik ben benieuwd wat zijn positie is. Hij is geen typische buitenspeler", aldus de voormalig speler van onder meer Vitesse en Ajax, die iemand anders zag uitblinken op de flanken bij Feyenoord. "Patrik Walemark wordt beter dan Nelson. Hij is echt een goede speler."

De Zweed kwam in minuut zeventig voor Toornstra binnen de lijnen. "Hij was gewoon drie keer levensgevaarlijk", stelt Janssen. "Hij had zeker nog een goal kunnen maken."