Luuk de Jong doet onthulling: 'Hij zei: ga op dat moment naar de eerste paal'

Luuk de Jong doet onthulling: 'Hij zei: ga op dat moment naar de eerste paal'

11-04-2022 08:55
39

Luuk de Jong kan zijn geluk niet op na zijn winnende treffer in de blessuretijd tegen Levante (2-3). De Nederlander werd door Xavi Hernández ingebracht om de overwinning uit het vuur te slepen. De wissel bleek een gouden te zijn voor FC Barcelona

Zes minuten voor tijd kwam De Jong in de ploeg voor Pierre-Emerick Aubameyang. "Ik zit op de bank, maar ik ben voetballer en wil elke wedstrijd natuurlijk spelen", opent hij tegenover de internationale tak van ESPN. "Maar als ik niet speel, ben ik klaar voor de minuten die ik krijg. Het waren vandaag niet veel minuten, maar ik wist dat ik voor het doel scherp moest zijn."

De Nederlander onthult dat zijn doelpunt er een volgens het script was. "Even voor mijn goal had ik een momentje met Jordi Alba. Hij zei: ga naar de eerste paal bij de eerstvolgende bal die ik krijg. Ik ging naar de eerste paal en hij ging erin, dat was geweldig", jubelt De Jong, die eigenlijk bij een 1-2 voorsprong gebracht zou worden.

"Toen kwam de penalty voor hen en werd het 2-2. Daardoor veranderde het plan. Xavi bracht me gelijk en zei dat ik moest scoren, terwijl ik eerst voorin de bal moest vasthouden en mee moest geven op de buitenspelers", besluit hij.