Janssen speculeert over Ten Hag-opvolgers: 'Misschien de nummer één van Ajax'

Janssen speculeert over Ten Hag-opvolgers: 'Misschien de nummer één van Ajax'

11-04-2022 12:46 Laatste update: 13:44
66

Als Erik ten Hag valt voor de avances van Manchester United of RB Leipzig, moet Ajax op zoek naar een nieuwe trainer. Bij Studio Voetbal vallen de namen van vier potentiële opvolgers: Alfred Schreuder, Peter Bosz, Arne Slot én Ronald Koeman.

"Bosz wordt natuurlijk heel vaak genoemd, die zou daar zeker passen, dat heeft hij al laten zien", zegt Janssen over de huidige trainer van Olympique Lyon. "Schreuder (Club Brugge, red.) vind ik een heel goede trainer. Hij heeft ook al bij Ajax gezeten en zou het misschien kunnen doen met een goede assistent ernaast."

Janssen verrast vervolgens door Koeman naar voren te schuiven. Dat de opvolger van Louis van Gaal na het WK terugkeert als bondscoach van Oranje, vindt de oud-Ajacied geen probleem. "Een jaartje met John Heitinga (trainer Jong Ajax, red.) ernaast? En een paar jonge trainers die hij misschien kan helpen?"

De suggestie van Janssen zorgt voor verbazing aan tafel, maar hij benadrukt dat er weinig geschikte kandidaten zijn. "Ja, dan kom je uit bij Slot. Als er een lijstje is, staat die er honderd procent op. Misschien nog wel op nummer één ook. Als ik de leiding had, zou ik hem bellen. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij er nu voor openstaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie