Wijndal probeert steentje bij te dragen: Kom je naar AZ volgend jaar?

Wijndal probeert steentje bij te dragen: "Kom je naar AZ volgend jaar?"

11 April - 16:59
105

Owen Wijndal stapte na afloop van PEC Zwolle-AZ op Mees de Wit af, om te vragen of hij volgend seizoen in Alkmaar komt voetballen. De linkerwingback van de Blauwingers is blij met de Alkmaarse interesse, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

Het is inmiddels geen geheim meer dat De Wit in de belangstelling staat van AZ. Het duel tussen PEC en AZ was dan ook speciaal voor het opleidingsproduct van Ajax. Voetbal International weet dat AZ-captain Wijndal De Wit na afloop even opzocht. "Kom je naar AZ volgend jaar?", vroeg Wijndal. De Wit zei daarop dat hij het 'nog niet weet'.

In een interview met VI geeft de geboren Amsterdammer toe dat AZ in de markt is voor hem. "Er is wel interesse van AZ, maar ik wil gewoon mijn ding doen bij Zwolle en dan zie ik wel wat er komt", stelt hij. "AZ is natuurlijk een heel mooie club. Ze spelen mooi voetbal met een goede filosofie, mooie faciliteiten en ze horen bij de top-vier van Nederland. (...) Het is mooi dat je aandacht krijgt van dat soort clubs, daar ben ik natuurlijk blij mee."

De Wit heeft in Zwolle nog een contract tot medio 2023. "Ik zou het heel mooi vinden als ik PEC een mooie transfersom kan opleveren. Het is mooi om iets terug te geven. Ik heb hier de kans en het podium gekregen om mezelf te laten zien. Ik ben hier een betere speler geworden en heb vooral meer vertrouwen gekregen. PEC is een mooie club, ik ben heel dankbaar, maar natuurlijk wil ik ook een keer een stap hogerop."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s