Fraser geeft WK met Oranje op voor FC Utrecht en gaat aan de slag in de Domstad

Fraser geeft WK met Oranje op voor FC Utrecht en gaat aan de slag in de Domstad

11-04-2022 16:22 Laatste update: 17:51
196

Het is rond: volgens De Telegraaf wordt Henk Fraser definitief de nieuwe coach van FC Utrecht. De huidige trainer van Sparta Rotterdam begint volgend seizoen aan zijn klus in de Domstad en tekent tot medio 2025. Fraser stopt wel als assistent-trainer bij Oranje, waardoor hij niet mee zal gaan naar het WK in Qatar.

Het was al even duidelijk dat Fraser in beeld was bij Utrecht, maar nu is alles ook rond. Momenteel staat interim-trainer Rick Kruys voor de groep bij Utrecht, waardoor Fraser vanaf volgend seizoen aan de slag gaat bij de club. Eerst zal hij het seizoen met Sparta afronden, waar Fraser strijdt tegen degradatie. In Rotterdam had hij nog een doorlopend contract, maar de oefenmeester kan via een clausule toch naar Utrecht vertrekken. In januari maakte hij zijn vertrek bij Sparta al bekend.

Utrecht wilde erg graag dat Fraser zijn job bij Oranje zou opgeven. De huidige nummer zes van de Eredivisie vond dat de werkzaamheden bij Oranje niet te combineren waren met die in Utrecht. Daar heeft Fraser naar geluisterd, waardoor bondscoach Louis van Gaal moet zoeken naar een nieuwe assistent-trainer voor het WK. De KNVB stelt dat het zich 'gaat buigen over de invulling van deze positie'.

"Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan", vertelt Fraser in gesprek met de Utrecht-clubkanalen. "Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie