De Jong bespreekt toekomst bij Rondo: 'Wel nagedacht, wat als wat komt?'

De Jong bespreekt toekomst bij Rondo: 'Wel nagedacht, wat als wat komt?'

11-04-2022 21:21
29

Luuk de Jong ontpopte zich zondagavond maar weer eens tot reddende engel bij FC Barcelona. De supersub zat rond de feestdagen nog op een dood spoor, maar geniet van zijn rol in Catalonië en zou na dit seizoen graag blijven.

De Jong werd vlak voor de zomerse transferdeadline gehuurd van Sevilla en kwam aanvankelijk nauwelijks aan spelen toe. "Het was vooral rond de Kerst niet makkelijk, toen gaf de coach, Xavi, ook aan: misschien is het beter om verder te kijken, om andere opties te bekijken, misschien dat daar iets moois tussen zit. We gaan nieuwe spelers aantrekken", vertelt hij in gesprek met Rondo.

De Jong bleef echter en groeide in zijn rol. "Je wil altijd vanaf het begin spelen. Maar ik wist op het moment dat ik naar Barcelona kwam, dat mijn rol waarschijnlijk voor de laatste minuten zou zijn, iets forceren. Of tegen teams die compact verdedigend spelen, van het begin af aan spelen. Dat wist ik al. En dat het nu zo uitpakt, dat is dan ook mooi."

Zodra zijn huurtransfer is afgelopen, kan het alle kanten op. "Als je ergens past bij een team en je kent je rol, dan is dat natuurlijk ook fantastisch als dat bij zo'n club als Barcelona kan zijn. Dan accepteer je het ook als voetballer. Maar het ligt eraan wat voor club het is. En waar ook. Dat zal ik na het seizoen wel bekijken, wat voor aanbiedingen er komen", laat hij weten. "Ik denk dat elke speler het liefst bij Barcelona wil blijven natuurlijk. Dat is voor mij geen vraag, dat zou fantastisch zijn. Ik heb er wel een beetje over nagedacht, in de zin van: wat als wat komt? Maar verder ben ik gewoon bezig om een mooi seizoen af te maken bij Barcelona, dan zie ik daarna wel wat er gaat komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie