Unnerstall ziet voorganger Drommel wegglijden bij PSV: 'Dit hoort erbij'

Unnerstall ziet voorganger Drommel wegglijden bij PSV: 'Dit hoort erbij'

12-04-2022 11:06
41

Lars Unnerstall hoopt dat Joël Drommel volgend seizoen kan laten zien dat hij wel degelijk goed genoeg is voor PSV. Dat laat de doelman van FC Twente weten bij VoetbalTijd.

Unnerstall en Drommel wisselden afgelopen zomer van club en dat gaat de één beter af dan de ander: de Duitser hoort bij de beste keepers van de Eredivisie, terwijl de Nederlander vorige week zijn basisplaats definitief kwijtraakte aan Yvon Mvogo.

"Dit hoort bij topsport en het keepersvak", zegt Unnerstall over de situatie van Drommel. "Als je niet presteert zoals van je verwacht wordt, word je gewisseld. Dat heb ik ook meegemaakt. Drommel heeft bij Twente wel laten zien dat hij een goede keeper is. Van deze situatie moet hij leren. Hopelijk komt hij volgend seizoen sterker terug."

Unnerstall stond tussen 2019 en 2021 onder contract bij PSV, maar wist geen vaste basisplaats af te dwingen. "Roger Schmidt wilde een keeper die goed kan meevoetballen, dus hij koos voor Mvogo. Ik begreep het, want ik weet wat ik wel en niet goed kan. Het was oké."