Unnerstall wordt gevraagd naar Oranje-interlandloopbaan: 'Vijf jaar hier wonen?'

Unnerstall wordt gevraagd naar Oranje-interlandloopbaan: 'Vijf jaar hier wonen?'

12-04-2022 13:31
48

Lars Unnerstall is niet serieus bezig met een interlandloopbaan voor Oranje. De laatste dagen werd steeds vaker geopperd dat de Duitse keeper zich moest proberen te laten naturaliseren, maar dat is volgens hemzelf onmogelijk.

Unnerstall maakt dit seizoen indruk bij FC Twente en daardoor vroegen steeds meer mensen of hij toevallig interlands voor het Nederlands elftal zou willen spelen. Dat gaat niet gebeuren. "Dat gaat sowieso niet werken, want volgens mij moet je dan vijf jaar in Nederland wonen", zegt hij tijdens VoetbalTijd. "Dat doe ik niet."

De geruchten moeten volgens de Duitser dus niet al te serieus genomen worden. "Het is een beetje een momentopname. Je keept een keer een goede wedstrijd en dan is iedereen heel positief. Iemand maakt een grapje over Oranje en dan wordt het meteen heel groot gemaakt."

Een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal zit er dus niet in, maar op Die Mannschaft rekent Unnerstall ook al niet meer. "Je hebt nog wel wat meer goede keepers. Ik denk aan Neuer, Ter Stegen, Baumann… Nee, ik kan wel goed inschatten waar ik sta en er moet heel veel gebeuren voordat ik in het Duitse team sta. Ik denk dat ik onder de top-tien sta."