Perez: 'Ajax toch niet zo goed, Berghuis terug naar normale proporties'

Perez: 'Ajax toch niet zo goed, Berghuis terug naar normale proporties'

12 april - 14:15
145

Ajax is simpelweg uit vorm. Dat concludeert Kenneth Perez na de benauwde zege op Sparta (2-1). Het was de vijfde keer op rij in de Eredivisie dat de Amsterdammers moesten terugkomen van één of meer tegengoals.

Perez wijst op het feit dat Ajax niet in bloedvorm is. "In januari en in de Champions League-groep waren ze echt supergoed. Maar dan kan het zo zijn dat je uit vorm raakt. Het klopt net niet", zegt de oud-speler van onder meer AZ, Ajax en PSV in het ESPN-programma Voetbalpraat.

"Ajax heeft centraal achterin en op rechtsback ook veel moeten wisselen. De vervangers vullen het niet zo goed in als de spelers die er normaal staan. Dat zijn allemaal oorzaken. En misschien is Ajax ook gewoon niet zo goed als gedacht werd."

De Champions League-uitschakeling tegen Benfica is slecht geweest voor de gemoedstoestand van de Ajacieden, stelt Perez. "Al vond ik tegen Sparta niet eens dat Ajax er niks aan deed. Het klopte gewoon niet, zoveel balverlies. Iemand als Steven Berghuis was in vorm en iedereen was lyrisch, maar dat is nu ook weer terug naar normale proporties."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s