'Geen hoofdtrainerschap, maar weerzien met Van Wonderen, ook naam Noppert valt'

'Geen hoofdtrainerschap, maar weerzien met Van Wonderen, ook naam Noppert valt'

13-04-2022 07:34 Laatste update: 07:51
16

Vertrekkend Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen neemt zijn rechterhand Paul Simonis mee. De huidige assistent was in de race om het stokje over te nemen op De Adelaarshorst, maar besloot daarvan af te zien en gaat nu met Van Wonderen mee naar sc Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant.

Nadat Simonis zich afmeldde bij Go Ahead, ging het verhaal al rond dat hij naar het Abe Lenstra Stadion zou kunnen verhuizen. Wat zijn komst betekent voor interim-trainers Ole Tobiasen en Jeffrey Talan – die na het ontslag van Johnny Jansen de honneurs waarnemen – zal nog moeten blijken: mogelijk gaan zij met het nieuwe trainersduo samenwerken. "Ferry de Haan (technisch manager, red.) zegt ook: ik denk dat er werk genoeg is, we moeten het wel eens zijn over de toegevoegde waarde van iedereen. En het moet financieel ook passen. En mochten er daadwerkelijk drie assistenten zijn, dan zijn er voor de spelers geen excuses meer om niet te presteren", klinkt het in de podcast van de Leeuwarder Courant.

Mogelijk nemen Van Wonderen en Simonis ook spelers mee: volgens de LC is ook keeper Andries Noppert in beeld. De lange Fries verdrong in de loop van het seizoen Warner Hahn onder de lat en loopt uit zijn contract in Deventer. Eerder werd ook middenvelder Luuk Brouwers aan Heerenveen gelinkt, maar de Brabander koos uiteindelijk voor FC Utrecht.