Ten Hag: 'Wist dat het niet positie van Gravenberch was, liet het 'm zelf ervaren'

Ten Hag: 'Wist dat het niet positie van Gravenberch was, liet het 'm zelf ervaren'

13-04-2022 08:06
20

Erik ten Hag liet Ryan Gravenberch op zijn zestiende bij Ajax debuteren en zag de middenvelder uitgroeien tot bepalende speler, die op het punt staat om een toptransfer naar Bayern München te maken. De ook vertrekkende Ajax-trainer liet Gravenberch ooit als linksbuiten spelen, om hem zelf te laten ervaren dat hij juist níét geschikt is voor die positie.

Gravenberch deed het verzoek toen hij doorbrak bij Jong Ajax, Ten Hag ging er verrassenderwijs mee akkoord. "Dat deed ik expres, want het paste in het proces waarin Ryan zat. Hij was echt op zoek naar zijn voetbalidentiteit. Hij deed ook maar wat met de ruimtes om zich heen, hij dacht nog vanuit de jeugdigheid van lekker voetballen en acties maken", blikt de aanstaande Manchester United-manager terug in gesprek met Voetbal International. "Soms was het ook gewoon een vlucht, want dan was het in de as te druk en te lastig. Vandaar dat hij aan die plek van linkeraanvaller dacht. Ik wist al dat het niet zijn positie zou zijn, maar liet het hem bewust zelf ervaren."

Dat merkte Gravenberch ook snel genoeg. "Ik kreeg nog vragende blikken van: een speler bepaalt toch niet waar hij speelt? Maar dat was snel weer weg toen de wedstrijd begon. Ik weet niet meer precies wie de tegenstander was, maar na twintig minuten meldde Ryan zich al dat het toch niet zijn positie was."

Gravenberch lijkt aan zijn afscheidstournee bij Ajax bezig. Bayern München heeft al een persoonlijk akkoord met de middenvelder en moet er nu nog uit komen met de Amsterdammers. Ook ploeggenoot Noussair Mazraoui is hard op weg naar Der Rekordmeister.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie