Ten Hag op weg naar Manchester United: 'In elke zin zei hij tien keer 'huh, huh''

Ten Hag op weg naar Manchester United: 'In elke zin zei hij tien keer 'huh, huh''

13-04-2022 10:50
40

Nu het een zekerheid lijkt dat Erik ten Hag de nieuwe manager van Manchester United wordt, buitelen Engelse media over elkaar heen met portretten over de Ajax-trainer. The Athletic, dat dinsdagavond de scoop had, won informatie in bij Robbin Ruiter.

Ruiter keepte bij FC Utrecht onder Ten Hag en was niet meteen zwaar overtuigd van de latere succestrainer van Ajax. "In zijn eerste periode was zijn communicatie niet zo goed", vertelt Ruiter, oud-doelman van het Engelse Sunderland, aan The Athletic.

"Het is niet dat hij niet kon communiceren, maar hij was een beetje onhandig. Een voorbeeld: in elke zin zei hij ongeveer tien keer 'huh, huh'. Elke zin. Mensen werden erdoor afgeleid. Als je het eenmaal hoorde, hoorde je niets anders meer."

Nu gaat het stukken beter, constateert Ruiter. "Verbaal heeft hij zoveel progressie geboekt. Hij is na een moeizame start als trainer van Ajax ook handig geworden met de media. Voor de camera gaat het veel beter."

Ruiter ziet gelijkenissen tussen Ten Hag en Manchester City-manager Pep Guardiola. "Net als Guardiola is hij geobsedeerd door voetbal. Ze denken allebei 24/7 aan het spelletje, aan élk detail. De trainingen bij FC Utrecht waren mentaal behoorlijk intens, niet per se fysiek intens. Na twee maanden zag je de grote verschillen."