'Ziyech-terugkeer niet uitgesloten bij Marokko: 'Nu tijd om dit op te lossen'

'Ziyech-terugkeer niet uitgesloten bij Marokko: 'Nu tijd om dit op te lossen'

14 april - 08:39 Laatste update: 08:58
15

Vahid Halilhodzic staat niet op het punt te breken met de Marokkaanse voetbalbond. Het gerucht ging dat de Marokkaanse voetbalbond afscheid wilde nemen van de bondscoach, maar daar blijkt niets van waar. Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn wel nog steeds welkom bij de nationale ploeg.

Volgens Turkse en Franse media was de ruzie met Mazraoui en Ziyech funest voor Halilhodzic en moest de bondscoach binnenkort zijn spullen pakken. Fouzi Lekjaa, de Marokkaanse bondsvoorzitter, zegt nu dat er niets klopt van dat gerucht. "Vahid is nog steeds de bondscoach van de nationale ploeg", zei Lekjaa dinsdag op het YouTube-kanaal van de bond. 

"Maar de deur staat open voor alle Marokkaanse spelers, ongeacht de conflicten die ze wellicht hebben gehad", vervolgde de bondsvoorzitter. Niet alleen Ziyech en Mazraoui hebben moeite met Halilhodzic: ook Abderazak Hamdallah (Al-Ittihad) en Youssef Maleh (Fiorentina) hebben bedankt voor de nationale ploeg vanwege conflicten. 

Lekjaa gelooft nog in een gelukkig einde tussen alle partijen. "We hebben nu tijd om dit op te lossen. Als Vahid terugkeert van vakantie, zullen we de gesprekken starten", stelt de voorzitter. "Het doel is niet om speler X of speler Y terug te brengen, maar om met het sterkst mogelijke team naar het WK te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie