Ten Hag tipt Gravenberch voor toekomstbesluit: 'Voor hem van groot belang'

Ten Hag tipt Gravenberch voor toekomstbesluit: 'Voor hem van groot belang'

14-04-2022 09:55 Laatste update: 09:56
45

Erik ten Hag stelt dat het perspectief op speeltijd leidend moet zijn in de keuze die Ryan Gravenberch over zijn toekomst maakt. De Ajax-middenvelder wordt evenals zijn trainer gelinkt aan de Europese top, maar Ten Hag denkt dat zijn pupil zich ook in Amsterdam nog verder kan ontwikkelen.

Gravenberch lijkt hard op weg naar Bayern München, maar een akkoord tussen de betrokken partijen is er nog niet. Zolang hij bij Ajax speelt, geniet Ten Hag ervan om met Gravenberch samen te werken. Samen hebben ze het al gehad over de toekomst van de negentienjarige middenvelder. "Dat is iets tussen Ryan en mij, maar het is geen geheim dat voor mij bij spelers één aspect centraal staat richting de toekomst: speelminuten maken. Voor iemand als Ryan is dat van groot belang", laat de 52-jarige oefenmeester optekenen door Voetbal International

Volgens Ten Hag heeft Gravenberch de voorbije jaren een goede stap in de juiste richting gezet. "Hij moet maximaal uitgedaagd worden, maximaal worden geprikkeld. Dan haalt hij ook het beste in zichzelf omhoog. Dat hebben dit seizoen bijvoorbeeld de Champions League-duels ook aangetoond", aldus de geboren Tukker, die aangeeft dat Gravenberch op Benfica-uit na een 'heel hoog niveau' haalde in de Champions League.

"Als Ryan wordt uitgedaagd en een tandje moet bijschakelen, is hij daartoe in staat. Die omgeving heeft hij nodig om maximaal te presteren", doelt Ten Hag op een stap naar een Europese topclub. "Maar dat kan ook komend seizoen bij Ajax", voegt hij eraan toe. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie