'Ik vind de stap naar een Champions League-club een mooie voor Meijer'

'Ik vind de stap naar een Champions League-club een mooie voor Meijer'

14-04-2022 13:52
16

Fredrik Stenman denkt dat Bjorn Meijer kan slagen bij Club Brugge. De linksback van FC Groningen nadert een akkoord met Blauw-Zwart en Stenman kwam gedurende zijn carrière voor beide ploegen uit. 

Meijer ontpopt zich dit seizoen in een razend tempo tot een belangrijke schakel in het elftal van Danny Buijs. Niet voor niets staat hij op het punt om voor zes miljoen euro over te stappen naar de regerend Belgisch landskampioen. "Hij is groot, fysiek sterk en aanvallend heel goed. Oké, hij kan misschien nog wat werken aan zijn defensieve taken, maar ik vind de stap naar een Champions League-club een mooie voor hem", stelt Stenman tegenover RTV Noord.

Wedden

Meer odds

"Hij is nog geen Europese toplinksback, maar dat kun je ook niet verwachten van een negentienjarige jongen", vervolgt de Zweed, die weet dat Meijer moet dealen met een hoog verwachtingspatroon in België. "Bij Club Brugge moet je elk jaar strijden om het kampioenschap. Als je dat niet doet, zijn ze niet tevreden." Toch voorziet Stenman in het geval van Meijer geen problemen op dat vlak. "Ik denk dat hij zeker gaat slagen. Ik heb een aantal interviews met hem gezien: hij staat met beide benen op de grond en ik ben dan ook niet bang dat hij gaat zweven."