Ten Hag hakt knoop door: niet Onana maar Stekelenburg onder Ajax-lat in finale

Ten Hag hakt knoop door: niet Onana maar Stekelenburg onder Ajax-lat in finale

14-04-2022 18:43 Laatste update: 18:47
109

Maarten Stekelenburg staat naar alle waarschijnlijkheid onder de lat bij Ajax in de bekerfinale. De Telegraaf weet dat Andre Onana naar de bank verkast na zijn teleurstellende optredens van de afgelopen weken.

Trainer Erik ten Hag vertelde vorige week nog dat er geen keeperswissel in de maak is bij Ajax, maar is nu toch van gedachte veranderd. Onana ging tegen Sparta Rotterdam namelijk opnieuw in de fout en haalde na afloop de woede van de Ajax-fans op zijn hals. Onana juichte namelijk niet mee met de harde kern na de overwinning.

De laatste wedstrijd van Stekelenburg dateert overigens van 29 augustus. Daarna liep de routinier namelijk een liesblessure op, waardoor hij maandenlang was uitgeschakeld. Nu krijgt Stekelenburg weer de kans van Ten Hag, nadat hij Onana goed verving in de laatste fase van het vorige seizoen.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat er een keeperswissel plaatsvindt bij Ajax. Eerder stonden Remko Pasveer, Andre Onana en Jay Gorter ook onder de lat. Eerstgenoemde is nu echter geblesseerd, terwijl Gorter bleef steken op één bekerduel.