PSV op rapport: veelzijdige Mauro Júnior speelt sterk, één onvoldoende

14-04-2022 20:38 Laatste update: 20:50
161

Gijs Groeneveld

PSV maakte in het eigen Philips Stadion lange tijd een goede indruk tegen Leicester City, maar stond na ruim negentig minuten spelen wel met lege handen. Een doelpunt van Ricardo Pereira, twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, deed PSV de das om. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Yvon Mvogo – 6,5: speelde een sterke wedstrijd. Zo lette hij goed op bij een dreigend afstandsschot van Maddison in de tweede helft. Was kansloos bij de 1-1 van diezelfde Maddison, maar hield PSV daarna wel op de been na een inzet van Pérez. Genoeg was het niet: hij werd vlak voor tijd alsnog geklopt, waardoor Leicester naar de halve finale van de Conference League gaat.

Mauro Júnior – 7: speelde, niet voor het eerst dit seizoen, een heel sterke wedstrijd als rechtsback. Stond zijn mannetje in de defensie, terwijl hij zijn gezicht ook in de aanval liet zien.

Jordan Teze – 6,5: de vervanger van de zwaar geblesseerde Olivier Boscagli deed het naar behoren. Redde PSV in de eerste helft door op knappe wijze een bal weg te werken net voor het doel.

André Ramalho – 5: werd in de beginfase van de wedstrijd een aantal keer afgetroefd op snelheid en speelde ongelukkig. Gooide bij de 1-1 van Leicester zijn lichaam voor de bal bij Ayoze Perez, maar die was hem te slim af met een goede kapbeweging. Bij de 1-2 gleed hij uit en kon hij geen redding meer brengen op de doellijn.

Philipp Max – 6,5: stoomde ouderwets op langs de linkerkant van het veld en leverde een aantal puntgave voorzetten af. Verdedigend deed hij wat hij moest doen.

Erick Gutiérrez – 6,5: samen met Sangaré belangrijk voor de balans op het PSV-middenveld. Zorgde er mede voor dat spelers als Götze, Veerman en Gakpo de ruimte kregen om hun creativiteit op het veld te leggen.

Ibrahim Sangaré – 7: het ijzersterke slot op de deur bij PSV. Tekenend was het moment in de eerste helft waarbij hij in korte tijd twee Leicester City-spelers van de bal hield door deze ogenschijnlijk simpel af te schermen. Miste in de tweede helft wel een honderd procent kans op de 2-0, maar dat is niet zijn specialiteit...

Mario Götze – 7: speelde een uitstekende wedstrijd en vond telkens de vrije man aan PSV-zijde. Was al snel dicht bij de 1-0 en leverde de assist bij de treffer van Zahavi na een cadeautje van Youri Tielemans.

Joey Veerman – 6,5: liet zijn kwaliteiten een aantal keer zien met een opening naar de andere kant van het veld. Waar hij in de eerste wedstrijd tegen Leicester nog wat slordig was, wist hij die fouten in de return te voorkomen.

Cody Gakpo – 6: in de aanval niet zijn beste wedstrijd, maar verdedigend verrichte hij een gigantische lading aan arbeid.

Eran Zahavi – 6,5: kwam als een duveltje uit een doosje bij de 1-0, maar daarvoor staat de Israëlische spits van PSV er. Kreeg in de tweede helft de kans om de voorsprong te verdubbelen met een kopbal van dichtbij, maar mikte te hoog.

Wissels

Fredrik Oppegard – x: viel na 74 minuten in voor Philipp Max en speelde te kort voor een beoordeling.

Ritsu Doan – x: viel na 83 minuten in voor Joey Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.

Carlos Vinícius – x: viel na 83 minuten in voor Eran Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma – x: viel na 90 minuten in voor Érick Gutiérrez en speelde te kort voor een beoordeling.