RB Leipzig schakelt De Roon, Hateboer en Koopmeiners uit in Europa League

RB Leipzig schakelt De Roon, Hateboer en Koopmeiners uit in Europa League

14-04-2022 21:15
2

RB Leipzig heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Europa League. Het won in Italië met 0-2 van Atalanta Bergamo, nadat het vorige week met 1-1 gelijkspeelde.

Opnieuw stonden Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis bij Atalanta, dat in de openingsfase moeite had met het felle spel van Leipzig. Na een kwartier spelen opende de ongrijpbare Christopher Nkunku de score in Bergamo. Veel kon Atalanta daar niet tegenoverstellen. Het hoopte vlak voor rust op een strafschop, nadat Dani Olmo hands zou hebben gemaakt, maar daar wilde de arbitrage niet aan.

Atalanta drong in de tweede helft meer aan en was een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Leipzig ontsnapte, maar stelde vlak voor tijd orde op zaken. De Duitsers kregen een strafschop nadat Nkunku onderuitgehaald werd. Diezelfde Nkunku legde vanaf elf meter aan en besliste het tweeluik.

Leipzig neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Rangers FC, de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, en het Portugese SC Braga.