Eintracht Frankfurt kegelt zwak FC Barcelona uit de Europa League

14-04-2022 22:58 Laatste update: 22:58
75

Het avontuur van FC Barcelona in de Europa League eindigt in de kwartfinale. De ploeg van Xavi was behoorlijk op stoom geraakt, maar werd in het eigen Camp Nou gedeklasseerd door de effectieve Duitsers: 2-3.

De heenwedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Barcelona eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op basis van de statistieken zou je op voorhand zeggen dat Barcelona al uitgeschakeld was. Het heeft dit seizoen namelijk zelden een Europese thuiswedstrijd gewonnen.

Xavi, die ervoor koos om alle Nederlanders op de bank te zetten, zag dat Eintracht de zaken meteen beter voor elkaar had. De Duitsers kregen al na drie minuten spelen een strafschop nadat Eric García in het strafschopgebied een overtreding maakte. García mist daardoor de volgende Europese wedstrijd van Barcelona, maar erger: Eintracht kwam al vroeg op voorsprong via Filip Kostic (ex-FC Groningen).

De Duitsers kwamen daarna twee keer goed weg op kansen van Pierre Emerick-Aubameyang en Ronald Araujo, die beiden dichtbij een goal waren. Die goal viel echter aan de andere kant. Barça-doelman Marc-André Ter Stegen was kansloos op een kanonskogel van Rafael Santos Borré, waardoor het er voor Barcelona steeds slechter uit begon te zien.

Barcelona hoopte binnen het uur de aansluitingstreffer te maken, maar nadat een strafschop niet gegeven werd, viel de 0-3 in het Camp Nou. Weer was Kostic het eindstation en daardoor leek het gespeeld. Nadat Xavi Memphis Depay inbracht als breekijzer volgde de goal van Sergio Busquets.

Maar de comeback van Barcelona startte te laat. In de tien minuten blessuretijd was alleen Memphis nog trefzeker. In de allerlaatste minuut benutte hij een gegeven strafschop, waarna er direct afgefloten werd.