Feyenoord en Dessers naar Frankrijk: Hoeft niet bij twee wedstrijden te blijven

Feyenoord en Dessers naar Frankrijk: "Hoeft niet bij twee wedstrijden te blijven"

14-04-2022 23:14 Laatste update: 23:20
41

Cyriel Dessers heeft Feyenoord met twee treffers naar de halve finale van de Conference League geloodst. De Belg verscheen na de 1-3 zege bij Slavia Praag breed glimlachend voor de microfoon van Veronica.

Dat was de dienstdoende verslaggever niet ontgaan. "Zoals je het zegt: die glimlach, die gaat er voorlopig niet af", aldus Dessers. "Fantastisch gevoel, gewoon tegen een kampioen, tegen een écht sterk team, vind ik. En als je dan hier in hun eigen stadion met 1-3 kan komen winnen, op deze manier… Halve finale, ik denk niet dat velen het ons vooraf hadden gegeven."

Dessers mocht na twee minuten al voor het eerst juichen, nadat hij vrije doortocht kreeg. "Het was een soort van automatische piloot, ik was eigenlijk niet aan het nadenken. Ik denk dat ik hem met links goed binnenschiet, in het hoekje. Je bent wel blij, maar je denkt: het is pas de tweede minuut, je emoties onder controle houden."

Na afloop kon hij zich toch laten overmeesteren door de euforie, met de halve finales tegen Olympique Marseille op komst. "We zijn begonnen aan de Conference League – zij nóg vroeger dan ik, want ik ben pas in september ingestroomd – maar onmiddellijk was er wel het geloof dat we iets moois konden doen. Het feit dat we nu naar Frankrijk gaan, de halve finale: het mag voor mij nog wel even doorgaan, het hoeft niet bij twee wedstrijden te blijven."