Van Hooijdonk haalt uit bij ESPN: 'PSV heeft uitschakeling aan hem te danken'

Van Hooijdonk haalt uit bij ESPN: 'PSV heeft uitschakeling aan hem te danken'

15-04-2022 06:46
61

De Conference League-uitschakeling van PSV tegen Leicester City (1-2) is te wijten aan Roger Schmidt. Dat stelt Pierre van Hooijdonk. De oud-spits haalt de Duitse trainer door de mangel in de studio van ESPN.

PSV leek op weg naar de halve finale, maar Leicester kantelde het tweeluik in de slotfase met doelpunten van James Maddison en Ricardo Pereira. "Deze uitschakeling heeft PSV te danken aan de eigen trainer", reageert Van Hooijdonk fel. "Vanaf het begin van de tweede helft werd Leicester een stuk sterker dan PSV. Dan moet je je realiseren dat je alleen nog kan counteren."

Schmidt wisselde in de 74ste minuut voor het eerst toen hij Fredrik Oppegard inbracht voor de niet fitte Philipp Max. Later kwamen Ritsu Doan, Carlos Vinícius en Bruma voor Joey Veerman, Eran Zahavi en Érick Gutiérrez. Van Hooijdonk begrijpt niets van de keuzes van Schmidt in het Philips Stadion.

"Counteren kan je niet doen met Zahavi, Veerman en Götze. Dan moet je je spits opofferen en wisselen voor snelheid", zegt hij. "Breng dan Bruma of Vertessen. Het zijn niet mijn favoriete voetballers, maar die zijn wel bloedsnel. Zahavi is dat gewoon niet." Dat Vinícius uiteindelijk binnen de lijnen kwam, bevreemdt Van Hooijdonk: "Dat is een fysiek sterke spits. Die had je pas nodig toen Leicester de 1-2 maakte. Dan kan je zo'n spits gebruiken."