Slavia Praag maakt buiging voor Feyenoord: Een geweldige tegenstander

Slavia Praag maakt buiging voor Feyenoord: "Een geweldige tegenstander"

15-04-2022 07:39
37

Slavia Praag-trainer Jindřich Trpišovský erkent zijn meerdere in Feyenoord. Het ging donderdag in Praag alle kanten op, maar Feyenoord was na negentig minuten de gelukkige. Voor de derde keer in vier jaar eindigt een Europees avontuur van Slavia in de kwartfinale.

Feyenoord kwam vroeg op voorsprong, maar gaf die snel weer weg en daarna was het de vraag welke kant het op zou vallen. "Het eindresultaat spijt ons", zegt Trpišovský op de clubsite van Slavia. "We speelden tegen een geweldige tegenstander, die uitstekend voetbal speelt. We speelden geweldig in de eerste helft, helaas konden we in de tweede helft onze tegenstander niet bijhouden. We maakten fouten die Feyenoord afstrafte en hoewel de jongens er alles ingestopt hebben, was het niet genoeg om door te gaan."

Een fout van Slavia-doelman Aleš Mandous kantelde de wedstrijd. Trpišovský: "Ik denk dat hij een geweldige wedstrijd gespeeld heeft, het was een ongelukkige situatie. Het was een van zijn beste optredens voor mij, maar dat moment blijft uiteraard hangen."

In de seizoenen 2018/2019 en 2020/2021 wist Slavia Praag de kwartfinale van de Europa League te bereiken, nu stopt het daar in de Conference League. "Op dit moment overheerst alleen teleurstelling", zegt Trpišovský. "De kwartfinales hebben veel moeite gekost, we hebben veel goede tegenstanders moeten verslaan. We zijn op dit moment teleurgesteld, maar ik ben erg trots op de club en de mensen voor de derde kwartfinale in vier jaar. Het is altijd moeilijk om daar doorheen te komen."