Bruggink tipt Ajax-spits bij Feyenoord: 'Die maakt er 20, ben ik van overtuigd'

Bruggink tipt Ajax-spits bij Feyenoord: 'Die maakt er 20, ben ik van overtuigd'

15-04-2022 10:46
79

Cyriel Dessers imponeert, maar Arnold Bruggink denkt dat Danilo Pereira het nog veel beter zou doen bij Feyenoord. De spits van Ajax, die uit zijn contract loopt, wordt de laatste weken in verband gebracht met een gevoelige overstap naar Rotterdam.

"Danilo was bij FC Twente goed voor zeventien goals en zal er bij Feyenoord echt twintig maken, daar ben ik van overtuigd", zegt Bruggink bij ESPN. "Die kan in z'n eentje goals maken. Als ze hetzelfde kosten, zou ik Danilo nemen." De Braziliaan verlengt niet bij Ajax en is aan het einde van het seizoen transfervrij. Zijn nieuwe club is nog niet bekend. De van KRC Genk gehuurde Dessers moet Feyenoord vier miljoen euro kosten.

Pierre van Hooijdonk vindt dat Dessers meer waardering verdient. "Dit is gewoon een heel goede spits", zegt hij. "Er zijn betere spitsen, dat klopt, maar er zijn ook véél mindere spitsen. Torinstinct kun je hem niet ontzeggen. Hij is relatief snel, fysiek heel erg in orde... Ik vind dat wij zulke spitsen heel makkelijk tekort doen. Luuk de Jong bij Barcelona, bijvoorbeeld. Dat is inderdaad geen basisspeler, maar zijn waarde is enorm."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie