Ten Hag: 'Je kunt het blijven proberen, maar ik praat alleen over Ajax'

Ten Hag: 'Je kunt het blijven proberen, maar ik praat alleen over Ajax'

15-04-2022 12:12 Laatste update: 14:24
65

Erik ten Hag wilde ook in aanloop naar de bekerfinale tussen PSV en Ajax inhoudelijk niet ingaan op Manchester United. Het is een kwestie van tijd voor de club zijn komst officieel bekendmaakt. Ten Hag wil de focus op Ajax hebben en niet over andere dingen praten.

Ten Hag is kort maar krachtig als het over Manchester United gaat. "Ik focus me op Ajax. Ik heb genoeg te doen richting de bekerfinale, dus het is niet moeilijk om hier niet over te spreken", zegt hij op de persconferentie, twee dagen voor de bekerfinale. "Ik ben bezig met de trainingen en het gameplan."

De aanwezige journalisten nemen met dat antwoord geen genoegen. De verhalen in Engeland over Ten Hag en Manchester United komen niet uit de lucht vallen, krijgt Ten Hag te horen. "Je kunt het blijven proberen, maar ik heb het over Ajax en verder nergens over. We hebben deze week fantastisch getraind. Het beste in mijn periode bij Ajax, dus de spelers zijn bezig met Ajax. Ze hebben er zin in, er is veel energie. Ik hoop dat we dat zondag verder kunnen zetten."

Aanvoerder Dusan Tadic heeft het nieuws over Ten Hag ook meegekregen. "Ik hoop dat hij blijft, maar hij is een geweldige trainer. Eén van de besten ter wereld. Tactisch denkt hij twee stappen verder dan de tegenstander. Het is een genot om met hem te werken."

Volgens Engelse media wordt de aanstelling van Ten Hag bekendgemaakt na de bekerfinale tussen Ajax en PSV.