Groningen heeft zomeraankoop binnen: 'Gaat richting zijn beste jaren als speler'

Groningen heeft zomeraankoop binnen: 'Gaat richting zijn beste jaren als speler'

15-04-2022 19:10
19

FC Groningen heeft de komst van Ragnar Oratmangoen wereldkundig gemaakt. De middenvelder annex buitenspeler komt over van Go Ahead Eagles en tekent tot medio 2025 bij De Trots van het Noorden.

Oratmangoen maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar Go Ahead en is onder Kees van Wonderen een vaste waarde. Naast Groningen waren er nog een aantal clubs in de race voor de handtekening van de 24-jarige rechtspoot, maar de nummer acht van de Eredivisie trekt aan het langste eind. "Wij vinden Ragnar een interessante speler, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. Hij is balvast, dribbelsterk, creatief en goed in de combinatie. Een speler ook die gezien zijn leeftijd richting zijn beste jaren gaat als voetballer en daarbij ook al de nodige ervaring heeft in het betaald voetbal", stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite.

"Wij denken dat Ragnar zich bij ons met onze staf en specialisten nog verder kan ontwikkelen en komend seizoen van toegevoegde waarde wordt voor onze eerste selectie. Wij zijn blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen", vervolgt hij. Bij Groningen komt Oratmangoen te spelen onder Frank Wormuth, die na dit seizoen overkomt van Heracles Almelo. 

Oratmangoen beschikte in Deventer nog over een contract tot medio 2023. Het is onduidelijk hoe hoog de transfersom is die Groningen overmaakt naar de promovendus. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie