PSV op weg naar de bekerfinale: minimale inspanning met maximaal resultaat

PSV op weg naar de bekerfinale: minimale inspanning met maximaal resultaat

17-04-2022 10:00
58

PSV staat zondagavond in de bekerfinale tegenover Ajax. Tijd om eens onder de loep te nemen hoe dat zo gekomen is, welke problemen de Eindhovenaren al tackelden in hun bekercampagne van dit seizoen en wat er speelde rondom de eerdere duels. Dit is de 'Road to the Final' van VoetbalPrimeur.

PSV – Fortuna Sittard 2-0 (15 december 2021)
Drie keer dit seizoen ontmoetten PSV en Fortuna Sittard elkaar en drie keer wonnen de Eindhovenaren relatief simpel. De bekerzege leek op papier het moeizaamst, aangezien de mannen van trainer Roger Schmidt 'maar' met 2-0 wonnen, maar eigenlijk was er negentig minuten lang geen vuiltje aan de lucht. Ritsu Doan scoorde twee keer en de Limburgers schoten maar drie keer op doel.

Schmidt maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal wisselspelers in actie te zien. Doan, die destijds allesbehalve vaste waarde was, Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius mochten zich laten zien aan de Duitser en zeker de tweevoudig doelpuntenmaker stelde niet teleur. Het zou de opmaat zijn naar een goed seizoen voor de Japanner, waarin hij zijn waarde voor PSV bewees.

PSV – Telstar 2-1 (20 januari 2022)
De loting voor de derde ronde van het bekertoernooi werd in Eindhoven met gejuich begroet, aangezien Keuken Kampioen Divisie-middenmoter Telstar naar het Philips Stadion zou komen. Weer kon Schmidt een aantal reserves en talenten de kans geven en dat betekende dat Fodé Fofana zijn basisdebuut voor PSV mocht maken.

Dat pakte niet al te best uit. De spits werd in de rust gewisseld, op een moment dat het 1-1 stond. De Witte Leeuwen waren via Özgür Aktas op 0-1 gekomen in Eindhoven en dat was niet eens onverdiend te noemen, aangezien ze druk durfden uit te oefenen. PSV had een counter nodig om na 32 minuten de gelijkmaker van Bruma aan te tekenen en kwam uiteindelijk door Joey Veerman met de schrik vrij.

PSV – NAC Breda 4-0 (8 februari 2022)
Mede door de zeer moeizame overwinning op Telstar en de status van cupfighter van NAC, was er sprake van enige spanning in het Eindhovense. PSV zou zich toch niet laten verrassen door de buurman uit Breda? Het antwoord was duidelijk: nee, zeker niet. Noni Madueke scoorde na acht minuten al en barstte in tranen uit, aangezien het zijn eerste goal na een lange revalidatie was.

Die treffer werd na een klein half uur opgevolgd door de 2-0 van Mario Götze en dat PSV toen pas de marge verdubbelde, mocht een klein wonder heten. NAC was een speelbal van de Eindhovense equipe en kwam met de eindstand van 4-0 nog genadig weg. Götze eindigde uiteindelijk op twee doelpunten en ook Cody Gakpo mocht met een goal nog in de feestvreugde delen.

Go Ahead Eagles – PSV 1-2 (2 maart 2022)
In Deventer was de stemming opperbest toen PSV in de halve finale van het bekertoernooi op bezoek kwam. Als je het weekend ervoor thuis van Ajax kan winnen, waarom kun je dan niet ook ten koste van de Eindhovenaren naar de bekerfinale? Dat gevoel werd alleen nog maar versterkt door de 1-0 van Iñigo Córdoba in minuut 36, maar toen rechtte PSV de rug.

De eerste grote Brabantse kans werd nog om zeep geholpen, maar nog voor rust maakte Eran Zahavi er 1-1 van en pakte Joris Kramer van Eagles een rode kaart. In de tweede helft was het wachten op de PSV-beslissing en die kwam maar weer eens van de voet van Veerman. Dat de score van 1-2 niet meer werd uitgebreid, hadden de mannen van Schmidt aan zichzelf te wijten. De einduitslag doet meer problemen vermoeden dan PSV uiteindelijk had om de finale te bereiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie