Inter ontwijkt potentiële bananenschil en is voor even Italiaans koploper

Inter ontwijkt potentiële bananenschil en is voor even Italiaans koploper

15-04-2022 20:55
12

Internazionale is in ieder geval voor even koploper in de Italiaanse Serie A. De Nerazzurri wonnen met 1-3 bij Spezia, maar kunnen vanavond weer voorbij gestoken worden door stadgenoot AC Milan.

Inter gaf op bezoek bij de nummer vijftien van de Serie A geen moment de indruk dat het te kloppen zou zijn. De ploeg van trainer Simone Inzaghi had de volledige controle over de wedstrijd en na de 0-1 van Marcelo Brozovic in minuut 31 werd het alleen nog maar makkelijker.

Daardoor konden de Nerazzurri, waar Denzel Dumfries 75 minuten meedeed en Stefan de Vrij de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, rustig achterover leunen en kijken of Spezia nog wat kon verzinnen. Dat deed die ploeg niet en dus gooide Lautaro Martínez het duel twintig minuten voor tijd in het slot. Door goals van Giulio Maggiore en Alexis Sánchez werd het uiteindelijk 1-3.

De driepunter brengt Inter naar plaats één, waar het een puntje meer heeft dan Milan en drie punten meer dan nummer drie Napoli. Die twee ploegen komen dit weekend nog in actie en de Rossoneri doen dat zelfs op vrijdagavond nog. Als zij winnen, komen ze weer aan kop.