Emmen klaart de klus en keert na een jaar alweer terug in de Eredivisie

Emmen klaart de klus en keert na een jaar alweer terug in de Eredivisie

15-04-2022 21:54 Laatste update: 22:02
139

FC Emmen is na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. Door een 0-1 zege op FC Dordrecht kan de formatie van trainer Dick Lukkien promotie niet meer ontlopen.

Een overwinning was genoeg voor Emmen om hoe dan ook feest te kunnen vieren aan de Krommedijk, maar de Drentse ploeg oogde vooral zenuwachtig. Dordrecht had niet heel veel moeite om de koploper van de Keuken Kampioen Divisie van zich af te houden en zal gedacht hebben dat het promotiefeestje weleens verstoord zou kunnen worden.

Eén momentje van Rui Mendes was genoeg om die hoop de grond in te boren. De Duitse Portugees ontsnapte op slag van rust aan de aandacht van de Dordtse defensie en stiftte de 0-1 tegen de touwen, waarna een orkaan aan geluid uit het uitvak (en sommige thuisvakken) kwam. 

In de tweede helft was het alleen maar zaak voor Emmen om de zaak achterin dicht te houden en ondanks een rode kaart voor Keziah Veendorp lukte dat ook. Daardoor konden na negentig minuten de handen omhoog aan Drentse zijde, want promotie was definitief een feit. Een jaar na de degradatie uit de Eredivisie kan Emmen niet meer ingehaald worden door de nummer drie en eindigt het dus sowieso op een promotieplek.