Bakayoko schittert en schiet PSV-beloften in 'mini-derby' langs FC Eindhoven

Bakayoko schittert en schiet PSV-beloften in 'mini-derby' langs FC Eindhoven

15 April - 21:57
38

FC Eindhoven heeft een ontzettend pijnlijke nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer drie, die nog meestrijdt om directe promotie naar de Eredivisie, kreeg een pak op de broek in de 'mini-Lichtstadderby' van de beloften van PSV: 1-3.

FC Eindhoven - Jong PSV 1-3
De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie. Omdat FC Eindhoven op plek drie staat en tegen een achterstand van vier punten op nummer twee Volendam aankijkt, is er nog alle kans op een mooi competitieslot en was er voor de formatie van trainer Rob Penders alles aan gelegen om van de beloften van PSV te winnen.

De kansen daarvoor waren er ook, maar omdat die niet benut werden bleef het maar bij 0-0. De invalbeurt van Johan Bakayoko aan PSV-zijde bracht daar verandering in. De jonge Belg had het meteen op zijn heupen, mikte meteen twee afstandsschoten in de bovenhoek (0-1 en 0-2) en leverde ook nog een assist op de 0-3 van Jenson Seelt. FC Eindhoven pakte via Joey Sleegers nog wel een goal terug, maar verder kwam het niet en dus krijgt Volendam een vrijgeleide.

MVV - Excelsior 1-1
Excelsior is de nummer vier op de ranglijst en had nog een miniem kansje op directe promotie, maar vergooide die in Maastricht. Ondanks een gratis verkregen voorsprong door geblunder van Romain Matthys eindigde het op 1-1, omdat Mart Remans vlak na de openingsgoal van Reuven Niemeijer al scoorde en omdat de Rotterdammers na een rode kaart voor Redouan El Yaakoubi niet eens meer aanspraak konden maken op de winst.

Overige uitslagen:
VVV-Venlo - Telstar 3-2
Roda JC - Helmond Sport 5-3
Jong AZ - ADO Den Haag 0-1
De Graafschap - TOP Oss 1-2

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s