Strijd om Scudetto wordt intens: Milan verwijst stadgenoot weer naar plek twee

Strijd om Scudetto wordt intens: Milan verwijst stadgenoot weer naar plek twee

15-04-2022 22:57
18

AC Milan heeft de koppositie in de Italiaanse Serie A weer in handen genomen. Door een 2-0 thuiszege op Genoa wordt stadgenoot Internazionale, dat eerder op vrijdag ook won, weer naar plek twee verwezen.

Door de driepunter van Inter bij Spezia van eerder op de vrijdagavond wist AC Milan dat het thuis van Genoa moest winnen om terug aan de kop van de Serie A te komen. In die wetenschap was het alleen maar lekker voor de Rossoneri dat Rafael Leão al na elf minuten doel trof en de opgave daarmee een stuk eenvoudiger maakte.

De amusementswaarde in San Siro lag daarna niet bijster hoog, omdat Milan het geen enkel probleem vond om de 1-0 tachtig minuten lang te verdedigen en omdat Genoa er maar niet in slaagde om echt gevaarlijk te worden. Zo gebeurde het dat de formatie van Stefano Pioli amper hoefde te zweten en toch de overwinning meepakte. Pas in de slotfase maakte Junior Messias er 2-0 van en viel er over de uitkomst niet meer te twijfelen.

Milan gaat het Paasweekend derhalve alsnog in als koploper en heeft weer twee punten voorsprong op Inter. Die ploeg moet echter nog een inhaalwedstrijd spelen en kan dan definitief aan kop komen. Ook Napoli, dat derde staat en nog een wedstrijd in te halen heeft, doet nog mee in de strijd om de felbegeerde Scudetto.