Gravenberch hoopt op Ihattaren én doet oproep aan burgemeester Halsema

Gravenberch hoopt op Ihattaren én doet oproep aan burgemeester Halsema

16-04-2022 13:15
35

Ryan Gravenberch (19) speelt zondag zijn derde bekerfinale, maar het zou zomaar zijn laatste kunnen zijn. Hij is hard op weg naar het Duitse Bayern München.

"Dat zou kunnen, ja", zegt Gravenberch tegen AT5 op de opmerking dat het zomaar zijn laatste finale zou kunnen zijn voor Ajax. "Ik heb nog een contract bij Ajax, maar ik snap wat je bedoelt. Ik speel al twaalf jaar bij Ajax en kwam als jonge jongen bij de club. Hier ben ik een man geworden, dus het voelt wel gek. Nee, het leidt niet af, want de focus is gewoon op Ajax. We willen de dubbel winnen, daar ligt de focus op."

Ihattaren
Tijdens het interview met AT5 komt Mohamed Ihattaren langslopen. Gravenberch hoopt dat zijn vriend er zondag bij is. "We kennen elkaar sinds de F1: ik bij Ajax, hij bij PSV. Mo is een goede speler. Ik hoop dat hij er zondag bij is en effe in kan vallen. Of hij erbij is? Geen idee. Het is aan de trainer. Ik hoop het voor hem, maar durf het niet te zeggen", lacht Gravenberch. 

En mocht Ajax kampioen worden, dan moet dat feest wat Gravenberch betreft gevierd worden op het Museumplein. Op verzoek doet hij een oproep aan Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam. "Als we kampioen worden, moeten we sowieso naar het Museumplein. Honderd procent. Maar laten we eerst de wedstrijden maar binnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie